Digitala verktyg har revolutionerat våra arbetsplatser, men tekniken i mötesrummen är ofta sorgligt eftersatt. Detta tänker Samsung ändra på, och en av lösningarna de tagit fram är en digital whiteboard som ger mötena ett rejält lyft och skapar konkret affärsnytta.

Ladda ner 10 tips om hur du effektivt använder Samsung Flip

Framtidens arbetsplats är redan här, och den är digital. Men även om vi regelbundet skaffar oss snabbare och tunnare telefonmodeller, surfplattor och datorer har tekniken i mötesrummen ofta inte hängt med i utvecklingen.

Nya arbetssätt ställer allt högre krav på moderna, digitala verktyg för samarbete, möten och kommunikation. Och medan väl fungerande teknik och nya innovativa lösningar kan möjliggöra effektivare arbete och ge nöjdare medarbetare, kan krånglande eller svårhanterlig teknik ge rakt motsatt effekt. När Samsung designade sin digitala whiteboard Flip stod därför användarnyttan i centrum.

Enkelt att använda

Det krävs ingen installation, utbildning eller uppstartstid för att komma igång med Flip utan det är bara att ta upp pennan och börja skriva på skärmen. Blir något fel raderar man med pekfingret eller handflatan – precis som på en analog whiteboard med andra ord.

Fjong skapar kreativa möten med Samsung Flip

Flip - Samsung

Den digitala whiteboarden Flip har förändrat hur ett möte kan gå till.

– Flip digitaliserar hela mötet, förklarar John Lindén, Nordic Business Manager Display på Samsung. Vi utgick från hur ett möte ofta ser ut idag, man har med sig sin laptop eller mobiltelefon, man vill visa diagram eller bilder för varandra, göra anteckningar och spara och dela dem. Allt det kan man göra i Flip.

John Lindén, Samsung
John Lindén, Group Product manager Display på Samsung.

–  Det går förstås också bra att koppla en dator till Flip och visa en Powerpoint-presentation samtidigt som du med pennan kan lägga till anteckningar, direkt på skärmen. Dessa kan du spara enkelt och från Flip-läget är det sedan bara att rulla fram en ny sida och fortsätta mötet. Ingen behöver skriva av anteckningarna utan de kan mejlas ut till deltagarna efteråt, säger John Lindén.

Så främjar Flip kreativiteten i era möten

Större säkerhet

Det finns också en säkerhetsaspekt. Cyberhoten ökar och blir allt mer sofistikerade för varje dag. Även företag som själva inte ser sig som speciellt intressanta mål för dataintrång kan bli utsatta för sabotage, ekonomisk utpressning eller informationsstöld. Och att tappa bort viktiga mötesanteckningar kan vara nog så irriterande, även om de inte hamnar i orätta händer.

Digitala mötesverktyg kan här bidra till att skapa en säker informationsmiljö, där känslig företagsinformation aldrig behöver hamna på ett borttappat papper eller en medarbetares privata mobil som fotograferat av ett blädderblock. 

Ta vara på bra idéer

Digitaliseringen har gjort att det är viktigare än någonsin att ligga i framkant för att kunna hävda sig i konkurrensen, och en digital whiteboard kan vara en viktig pusselbit i skapandet av en modern, digital arbetsmiljö. Att fånga upp bra idéer och främja kreativitet kan ge affärsmässiga fördelar, och det hjälper också till att skapa en attraktivare arbetsplats.

– Vår målsättning var att underlätta samarbete och interaktion utan att tekniken tar fokus från mötet, säger John Lindén. Med den här lösningen blir det enkelt att hålla en breakout session och diskutera lösningar. Det går snabbt att skicka ut anteckningar efter ett möte. Och det är enkelt att skapa konceptskisser där flera personer deltar samtidigt, och kan dela med sig av sina idéer efteråt. 

Ladda ner 10 smarta tips om Flip

Flip How to Broschure

Samsung Flip gör ditt möte interaktivt och din arbetsplats smartare på ett säkert sätt.

Ladda ner broschyren (pdf, engelska, 1MB) med 10 tips som visar hur du snabbt får ut det mesta ur en Flip.

  • De personuppgifter du lämnar behandlas av Samsung, vänligen se personuppgiftspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.