Den digitala innovationen har förändrat vårt sätt att arbeta liksom kraven på arbetsplats och kollegor. En modern arbetsplats är en dynamisk och digital miljö där innovation och kreativitet frodas. Det krävs för att locka till sig de bästa medarbetarna.

Idag när vi jobbar mer mobilt, använder fler digitala verktyg och samarbetar mer med varandra än för bara några år sedan ställer vi också högre krav på arbetsplatsen än någonsin.

Som bekant är många arbetsplatser tyvärr inte anpassade till ett modernt arbetssätt. Lokalerna är sällan anpassningsbara efter den verksamhet och de arbetssätt som de används för.

Så skapar du effektivare och mer innovativa möten

Konferensrum för ett dussintal personer där oftast bara ett par personer sitter är ett klassiskt exempel på dåligt utnyttjande av lokalerna. Fula och felaktigt utformade kontorslandskap samt föreläsningssalar med ofokuserade projektorer och brus i högtalarsystemet är andra, allt för välbekanta, arbetsmiljöer som borde tillhöra historieböckerna men som dessvärre inte gör det.

När de anställda begränsas av tekniska lösningar som inte uppfyller moderna krav, och därmed inte kan utnyttja kraften i de digitala verktyg som finns och styrkan med visuell kommunikation som är möjlig, uppmuntras varken kreativitet eller innovation. En sådan omodern arbetsmiljö kan alltså, vilket många inte tänker på, vara direkt skadligt för företaget. Framtidens vinnare är de företag som lockar till sig de bästa medarbetarna och fullt ut utnyttjar deras kapacitet.

Tänk om…

Men det som sagt kan se helt annorlunda ut. Tekniken finns idag, liksom goda exempel.

Visuell kommunikation med hjälp av LED kan förändra ett rum totalt, som här hos Telenor.

Tänk dig att mötas av en välkomnande entré med toppmoderna LED-skärmar på väggarna som direkt sätter tonen och inspirerar anställda och besökare. Eftersom skärmarna inte har kanter runt om och därför går att bygga ihop sömlöst kan unika visuella lösningar skapas, som ger ett starkt första intryck av företaget. Den visuella kommunikationen kan dessutom lätt anpassas efter olika behov vid olika situationer – till exempel för att personligt välkomna gäster. Det utmärker ett modernt företag och en modern arbetsplats.

I receptionen finns digitala touchskärmar där besökarna kan anmäla sig och direkt få en vägvisning till seminariesalen eller mötesrummet. Det frigör resurser, eliminerar onödiga arbetsmoment och förstärker ytterligare bilden av ett modernt företag.

Mötesrummen har den senaste tekniken för möten på distans, med bild och ljud som inte distraherar från mötet och digitala verktyg som underlättar samarbete och utbyte av information. Ytorna är flexibla så att de kan anpassas utifrån behov och antal deltagare.

Distansmöten blir allt vanligare och tekniken finns för att dessa ska fungera lika bra som fysiska möten.

Personliga arbetsplatser är också flexibla, eftersom dagens medarbetare ofta arbetar på distans eller i olika arbetsgrupper. De kan utrustas med den senaste tekniken, till exempel välvda widescreen-monitorer som maximerar den digitala arbetsytan samtidigt som de ersätter gamla tiders dubbla skärmar med allt sladdtrassel och belamrad skrivbordsyta som hörde till.

Modern teknik stärker innovationen

I större lokaler, som auditorier och styrelserum där viktiga beslut tas och affärer avgörs, är surrande projektorer ersatta med stora LED-skärmar med knivskarp bild som förstärker företagets visuella budskap. Skärmarna har så hög ljusstyrka att ingen nedsläckning behövs, vilket håller deltagarna pigga och bidrar också till en ljusare och modernare miljö att vistas i.

Storleken har betydelse – så kan LED-teknik stärka företagets varumärke

Kreativa möten blir effektiva med hjälp av en digital whiteboard som Samsung Flip.

Digitala whiteboardtavlor underlättar för team eller arbetsgrupper att utbyta idéer och att gemensamt arbeta på ett projekt utan att man behöver lägga tid på att anteckna eller ta skärmdumpar. Eftersom moderna möten allt oftare är spontana, är en digital whiteboard också enkel att flytta runt så att det snabbt går att skapa en bra mötesyta när behovet uppstår. Samtliga skärmar och ljudsystem har också stöd för trådlös anslutning – ofrivilliga pauser för att leta efter en sladd eller adapter skapar irritation och tar dyrbar tid från mötet.

Fjong skapar kreativa möten med Samsung Flip

Alla dessa lösningar finns redan idag, och allt fler företag inser vikten av att skapa välfungerande och inspirerande arbetsmiljöer där produktiviteten får stå i fokus. 

Den digitala transformationen har för alltid förändrat vårt sätt att arbeta. Den moderna arbetsplatsen är inte bara en dynamisk miljö för innovation och kreativitet, utan är också viktig för att attrahera de bästa talangerna och hjälpa dem att nå sin fulla potential. I längden handlar det om att säkra företagets överlevnad.

Ladda ner den ultimata guiden om moderna konferensrum

Tekniken i konferensrum har länge varit sorgligt eftersatt vilket inte sällan resulterat i ineffektiva möten. Men nu har situationen förändrats.

Ladda ner broschyren (pdf, 11 sidor, engelska, 456 KB) för att läsa om hur modern teknik har anpassats till dagens behov av flexibilitet. Resultatet är ökad produktivitet och i vissa fall även minskade kostnader.

  • De personuppgifter du lämnar behandlas av Samsung, vänligen se personuppgiftspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.