Storleken räknas. Därför kommer Samsungs nya skärm i storlekar som borde mätas i meter i stället för tum. Men affärsnyttan skapas genom en visuell upplevelse som får betraktaren att reagera.

Sedan introduktionen på marknaden under 1990-talet har platta bildskärmar blivit allt större och bättre, och är idag helt dominerande såväl i hemmamiljö som för visuell kommunikation och information. Skärmar används i allt fler miljöer, och såväl kraven som möjligheterna har ökat i takt med att nya tekniker tagits fram. Men konkurrensen om publikens uppmärksamhet är nu hårdare än någonsin, och för att få rätt uppmärksamhet krävs allt bättre visuella hjälpmedel.

– The Wall har tagits fram för att skapa maximal uppmärksamhet och wow-känsla, förklarar Kim Rasmussen, EDO LED Business Development Manager på Samsung Electronics. Förutom den extrema storleken är bilden mycket bättre än hos konkurrenterna.

Storleken kan anpassas – från liten till enorm

The Wall har en moduluppbyggnad som gör att skärmytan kan göras enorm – eller anpassas till specifika behov. Enligt Samsung kan skärmen fås från 146 tum, men någon övre gräns anges inte.

– Det beror på att det inte finns någon absolut övre gräns, säger Kim Rasmussen. Skalbarheten gör att vi kan bygga alla storlekar vid behov, men det blir till slut en ekonomisk fråga.

Men storleken är inte The Walls främsta fördel:

– Vad den här skärmen ger är framförallt en enastående bildkvalitet, berättar René Ebsen, Country Sales Manager på Samsung Electronics. Skärmtekniken vi använt möjliggör en djupare kontrast än någon konkurrent lyckats uppnå, med skarpare och klarare bild. Ljusstyrkan går upp till 2000 nits, samtidigt som svärtan är total – och skärmytan har låg reflektion, även i direkt solljus. Färgerna är inte bara bra, de är perfekta. Det finns ingen annan teknik som ger en sådan visuell upplevelse.

Upplevelser allt viktigare

I dagens verklighet ökar kravet på allt större upplevelser, och både företag och besökare får ett värde med visuella upplevelser med ljud. Upplevelser skapar engagemang vilket knyter kunden närmare varumärket och hjälper till att skapa ett känslomässigt band till det.

Därför blir tänkbara användningsområden showrooms som vill skapa uppmärksamhet genom att maximera skärmytan och framhäva det bästa inom sin design. På så sätt skapas en förhöjd upplevelse av både produkten och varumärket för besökaren. Ett konkret koncept har tagits fram för en schweizisk klocktillverkares vip-rum i Zürich. Kalibrerad och perfekt färgåtergivning säkerställer att exklusiva material som ädelmetaller återges på bästa sätt, men också att logotyper och kulörer som förknippas med ett varumärke återges exakt rätt och konsekvent.

– Företag investerar stora summor för att framhäva sina produkters unika fördelar, säger René Ebsen. The Wall uppfyller de allra högst ställda kraven, och säkerställer att såväl produkter som varumärket förmedlas perfekt.

Möter kraven även om de är höga

Storleken och de högt ställda kraven möjliggör också att kunna bygga skärmar i kontrollrum där stabilitet och skärpa är av högsta prioritet. Andra tillfällen där det krävs stabilitet och storlek är när industriföretag, börsgolv, mötesrum, och scener behöver något som ger perfekt visuell upplevelse varje gång. Då skärmen är anpassningsbar storleksmässigt går det att skapa unika upplevelsen för besökarna vid varje situation.

Med sin storlek och bildkvalitet konkurrerar The Wall med traditionella storbildslösningar som projektorer, skärmväggar och stora LED-skärmar.

– The Wall är en perfekt lösning för de som kräver bra bild, och lång livstid, oberoende av ljuset i lokalen, säger Kim Rasmussen och fortsätter:
– Ur en cost-of-ownership-vinkel är The Wall under sin livstid mer förmånlig jämfört med en projektorlösning.